Crap cu sos caju

Printeaza

O reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare.

Ingrediente:Crap cu sos caju

  • 1 crap
  • 1 ceasca de rosii decojite
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g caju
  • 1 ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • coariandru
  • zeama de lamaie
  • boia iute
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă crapul mai întâi de solzi, apoi de maţe. Spală peş­tele, dă-l cu un praf de sare, stropeşte-1 bine cu zeamă de lămâie, condimentează-l cu coriandru şi dă-l la rece.

Curăţă prazul şi taie-l ron­dele subţiri. Pune puţin ulei la încins şi rumeneşte boa­bele de caju, apoi adaugă la călit prazul şi ardeiul gras.

Când acestea s-au înmuiat puţin, pune usturoiul zdrobit, roşiile pasate şi vinul. Lasă la fiert la foc mic.

Când a scăzut puţin, dre­ge sosul de sare şi adaugă un praf de boia iute. Pune peştele într-o tavă şi peste el toarnă sosul de roşii şi pu­ţină apă. Dă la cuptor 15-20 de minute.

Crap cu sos caju

Crap cu sos caju

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    crapul asta cu sos caju e demential

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.