Crap sarbesc

Printeaza

Crap sarbesc din: crap, ulei, cartofi, ardei grasi, ceapa, bulion, vin, cimbru, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Crap sarbesc

  • 1 crap de 1-1,5 kg
  • ulei 150 g
  • 1 kg cartofi
  • 500 g ardei graşi
  • 500 g ceapă
  • 4 linguri bulion
  • 150 ml vin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • o legătură de verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl tai, îi dai sare şi îl prăjeşti pe jumătate în ulei, apoi îl scoţi. în uleiul rămas prăjeşti, pe rând, cartofii tăiaţi cuburi, ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi feliuţe, iar la sfârşit ceapă tăiată mărunt, pe care o stingi cu bulion subţiat cu apă.

Intr-o tavă foarte puţin unsă pui cartofii, ardeii, iar deasupra ceapa călită. Peste legume reconstitui peştele, potriveşti de sare, piper şi cimbru, iar la sfârşit pui şi vinul. Dai la cuptor până scade sosul, iar când serveşti presari verdeaţă tocată mărunt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Iese absolut delicioas crapul asta. NU inteleg cum poate sa nu iti placa pestele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.