Crap sarbesc la tava

Printeaza

 

O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare.Crap sarbesc la tava

Ingrediente:

  • 1 kg crap românesc
  • 200 g ulei
  • 500 g ceapă
  • 1 kg cartofi
  • 500 g ardei gras
  • 100 g bulion
  • 100 g vin
  • 2 fire de cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 g piper
  • boia
  • zeamă de peşte
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Tai crapul în felii pe care le prăjeşti în ulei bine încins, până capă­tă culoarea aurie. Prăjeşti apoi cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari. După cartofi, prăjeşti ardeiul gras tăiat felii, iar la urmă ceapa tăia­tă mărunt la care adaugi bulionul, vin, puţină boia, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi zeamă de peşte (făcută rapid din cap de peşte, în cantitate mică, să nu se subţieze sosul).

Intr- o tavă aşezi întâi cartofii, apoi ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra peştele. Peste bucăţile de peşte pui felii de roşii. Dai tava la cuptor, unde o laşi până ce sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.