Crap rumenit cu legume la cuptor

Printeaza

Crap cu legume la cuptor din: crap, ulei de masline, morcovi, telina, bulion, sare, piper, apa, patrunjel, rosie, ceapa.
Ingrediente:Crap rumenit cu legume la cuptor

  • 1 crap (circa 1 kg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari taiati marunt
  • 2 tulpini de telina taiate rondele
  • 2 lingurite bulion
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 250 ml apa
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat
  • o rosie taiata felii subtiri
  • 1 ceapa potrivita taiata rondele fine

 

Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala si se sterge pe dinauntru si pe dinafara cu un servet umed.

Se incinge uleiul intr-o cratita mijlocie si se calesc morcovii si telina circa 5 minute, amestecand intruna. Se adauga bulionul, apa, sare si piper si se lasa sa fiarba incet, fara capac, aproximativ 5 minute.

Se incinge cuptorul la 210C. Se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta, se aseaza pestele peste ele si se acopera cu feliile de rosii (ca tiglele).

Deasupra se presara ceapa taiata rondele, se sareaza si se pipereaza.

Se da pestele la cuptor si se lasa 30 de minute sa se patrunda este gata cand carnea se desface usor cu furculita.

Se serveste fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.