Crap prajit cu usturoi

Printeaza

Crap prajit cu usturoi din: crap, ulei, sare, faina, usturoi, apa, otet.

Ingrediente:Crap prajit cu usturoi

  • 1 crap mare
  • 1 cană cu ulei
  • sare
  • 2 linguri cu făină
  • 6-8 căţei mari de usturoi
  • 2 linguri cu apă
  • 2 linguri cu oţet

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de aripioare şi de solzi, despicaţi burta şi goliţi de intestine.

Strângeţi icrele sau lapţii în farfurie.

Scoateţi cu atenţie osul amar (dacă vreţi să prăjiţi şi capul).

Spălaţi în 2-3 ape reci şi săraţi peştele pe dinăuntru.

Lăsaţi peştele să stea cu sarea pe el 1/4 oră, apoi tăiaţi-1 felii groase de 3-4 cm, pe care le treceţi prin faină* şi le prăjiţi în ulei fierbinte.

Scoateţi feliile de peşte pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi-le pe farfurii.

Faceţi un sos din: usturoi pisat, sare, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu apă şi 2 linguri cu ulei în care s-a prăjit peştele.

Omogenizaţi şi turnaţi peste feliile de peşte.

Serviţi cu mămăligă caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

File de crap prajit cu slanina si ciuperci

File de crap prajit cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata, ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, rosii, ardei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g boia de ardei 8 g chimen macinat […]

 

Crap prajit si cartofi

Crap prajit si cartofi din: medalioane de crap, rosii, ardei gras, ulei, cartofi, ulei de floarea soarelui, sare, boia, cimbru, rozmarin, ceapa verde, iaurt, usturoi. Ingrediente: 8 medalioane de crap 2 rosii 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei 1 kg cartofi de marime potrivita 75 ml ulei de floarea soarelui sare boia iute si […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.