Crap prajit si cartofi

Printeaza

Crap prajit si cartofi din: medalioane de crap, rosii, ardei gras, ulei, cartofi, ulei de floarea soarelui, sare, boia, cimbru, rozmarin, ceapa verde, iaurt, usturoi.

Ingrediente:Crap_prajit_si_cartofi

  • 8 medalioane de crap
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 kg cartofi de marime potrivita
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • boia iute si boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat

pentru ornat:

  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 legatura ceapa verde

pentru sos:

  • 4 linguri iaurt scurs
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Pui apă cu sare la fiert. Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi tai bucăţi. Când apa clocoteşte, laşi cartofii la fiert pentru 7 minute.

Ii scoţi şi îi scurgi într-o sită. Incingi cuptorul. Intr-un vas amesteci bine cartofii cu boiaua dulce şi iute, cimbru şi ulei. îi dai la cuptor într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi îi ţii până se rumenesc.

Ii poţi orna cu ceapă verde tăiată. Speli fiecare bucată de peşte, tamponezi cu hârtie absorbantă şi presari cu sare. încingi 75 ml de ulei într-o tigaie.

Prăjeşti peştele pe ambele părţi până se rumeneşte. Pui fiecare bucată pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei.

Tai roşiile şi ardeiul mărunt. Le căleşti în puţin ulei. Adaugi rozmarinul uscat şi sarea. Compoziţia obţinută o aşezi peste fiecare bucată de peşte.

Poţi servi cu sos de usturoi pe care îl prepari astfel: pisezi usturoiul şi îl freci cu ulei, turnat treptat ca la maioneză, până obţii o pastă. Amesteci cu iaurtul şi sarea.

Crap prajit si cartofi

Crap_prajit_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.