Crap cu pătrunjel

Printeaza

Crap cu pătrunjel 

Ingrediente:Crap cu pătrunjel

  • crap
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • lămaie

 

Mod de preparare:

Se prepară la fel ca şi crapul provansal, cu diferenţa că peste peştele aranjat pe platou nu se toarnă sos, ci se pune de jur împrejur pătrunjel verde prăjit, iar bucăţile de peşte se decorează cu felii de lămîie.

Pătrunjelul prăjit se prepară în felul următor. Se toarnă într-o cratiţă ulei cam de două degete (pentru ca pătrunjelul să se poată prăji liber, fără a fi presat) şi se lasă să se încingă bine.

Se aleg numai frunzele de pătrunjel verde şi se prăjesc pe rînd (în cantităţi mici), ţinîndu-se în uleiul bine încins doar cîte 1 min. Pătrunlelul trebuie să fie numai călit, pentru ca să rămînă înfoiat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.