Crap cu orez cu bob lung

Printeaza

Crap cu orez cu bob lung din: crap, coriandru, lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper, orez cu bob lung.

Ingrediente:Crap cu orez cu bob lung

  • 1 kg crap
  • 2 linguri coriandru
  • 1 pahar suc de lămâie
  • 5 căţei usturoi
  • 2 linguri seminţe de brad
  • şofran
  • sare şi piper, după gust
  • 2 pahare orez cu bobul lunguieţ

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se despică fără a se tăia complet şi se dezosează.

Se freacă bine, pe toate feţele, cu mujdei de usturoi, sare şi piper. Se umple peştele cu coriandru tăiat fin, se stropeşte cu suc de lămâie şi se lasă, în suc, la frigider, timp de o oră.

Se pune la prăjit în ulei în tava cuptorului, adăugându-se şi puţină apă. într-o cratiţă, separat, se căleşte în ulei bine încins ceapa tăiată mărunt şi se adaugă şofranul, puţină apă şi bulion.

Orezul bine spălat şi scurs de apă se pune la fiert în apă cu seminţele de brad la un loc. Când este bine fiert, se toarnă pe un platou.

Peştele se aşează deasupra şi se toarnă peste el sosul obţinut anterior.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.