Crap marinăresc cu rosii

Printeaza

Crap marinăresc

Ingrediente:Crap marinăresc cu rosii

  • 800g file de crap
  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori)
  • 2 ouă
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 2 roşii
  • 100ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Ardeiul gras se curăţă,se spală şi se taie în feliuţe.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie julienne, apoi, se înăbuşă, împreună cu feliuţele de ardei gras într-o tigaie, în ulei şi 50ml apă.

Se adaugă roşiile din conservă, tăiate în cubule­ţe, împreună cu sucul acestora.

Se pune crenguţa de cimbru şi se potriveşte de sare şi piper, după gust. Se fierb acestea, la foc mic, circa 10-15 minute.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tava, deasupra acesteia se pun bucăţile de peşte, peste acestea se pun, opţional, felii de roşii, iar deasupra fiecărei felii de roşie se pune câte o rondea de ou fiert

Se pune tava în cup­torul încirs pentru circa 20-25 de minute, la foc potrivit. Se servesc fileurile de crap cu sosul din tavă şi cu garnitură de cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.