Crap la gratar cu salata de cartofi

Printeaza

Crap la gratar cu salata de cartofi din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei, oţet de vin alb, sare, piper.

Ingrediente:Crap la gratar cu salata de cartofi

  • 1 crap
  • 2 linguri verdeaţă tocată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g unt
  • 2 linguri nuci tocate

Pentru salată:

  • 1 kg cartofi roşii
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi: se taie toate înotătoarele şi coada. Se dezosează îndepărtând coloana şi coaste­le. Se crestează fileul întreg la distanţe de cca 1,5 cm, astfel încât să putem îndepărta şi oasele mai mici, cu penseta.

Se încinge cuptorul la 180 °C.

Fileul se aşază pe o tavă tapetată cu hârtiâ de copt, cu partea cu pielea în jos; se presară sare, piper, verdeaţă (rozma­rin, pătrunjel) şi usturoi.

Se stropeşte cu suc de lămâie şi se aşază deasupra bucăţele de unt. Se presară nuci şi se coace cca 30 minute.

Se fierb cartofii în coajă; se decojesc cât sunt încă fierbinţi şi se taie felii.

Se presară peste ele ceapă verde tocată şi capere. Se bate uleiul cu oţet, cu telul şi se toarnă peste salată. Se sărează şi se piperează salata şi se serveşte cu peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.