Crap la gratar cu ghiveci

Printeaza

Crap la gratar cu ghiveci din: crap, sare, piper, unt, sare, verdeata, cartofi, conopida, rosii, ceapa, varza, vinete, morcovi, ulei, boabe.

Ingrediente:Crap la gratar cu ghiveci

  • 6 felii groase de crap
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lămâie
  • verdeaţă tocată
  • 1 kg cartofi
  • 1 conopidă
  • 2-3 roşii
  • 2-3 cepe
  • 1 varză
  • 2 vinete
  • 2 morcovi
  • 1 cană cu ulei
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi şi de măruntaie, spălaţi-l şi porţionaţi-l. Săraţi şi piperaţi fiecare felie, lăsaţi să stea 15 min, apoi frigeţi peştele pe grătarul uns cu unt. întoarceţi feliile de peşte de mai multe ori, pentru a se frige bine.

Puneţi peştele într-un vas emailat, acoperiţi-l şi lăsaţi-l deoparte pentru 40 min.

Pregătiţi ghiveciul: curăţaţi şi spălaţi legiltnşle, apoi tăiaţi ceapa peştişori, căliţi-o în ulei cu morcovii tăiaţi rondele, varza tocată, câţiva căţei de usturoi şi feliile de vinete.

Când toate s-au înmuiat, puneţi cartofii tăiaţi cubuleţe, acoperiţi cu apă caldă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 30 min. Adăugaţi conopida fiartă separat şi roşiile felii, curăţate de coajă.

Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu cimbru sau cu rozmarin şi lăsaţi cratiţa în cuptor să scadă bine mâncarea.

Serviţi totul cald, ca garnitură la peşte, cu vin alb demisec şi pâine proaspătă.

 

Pofat buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.