Crap la cuptor
PrinteazaCrap la cuptor
- 1 crap fără cap
- 1 ceaşcă de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de bulion
- usturoi, sare, piper boabe
- 1 lămâie.
MOD DE PREPARARE:
Se curăţă peştele, se crestează în câteva locuri pe spate, se sărează si se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră înainte de a se pune în tavă.
Se prepară un sos din ceaşcă de apă caldă, 1 lingură de bulion, usturoi curăţat si tăiat foarte mărunt, vin, sare si piper boabe.
Pestele se aşază într-o formă, se acoperă cu sosul de bulion si vin, apoi se introduce la cuptor pentru o oră. Se serveşte cald, stropit cu zeamă de lămâie şi cu garnitură de cartofi fierţi.
Pofta buna!
Imi place foarte mult crapul, de fapt, cam orice fel de peste. O sa iau din Obor niste crap si-l bag la cuptor 🙂