Crap in marinada
PrinteazaCrap in marinada din: crap, otet, apa, ulei, faina, ceapa, dafin, ienibahar, piper, sare.
- 1 kg crap
- 1 ceaşcă oţet
- 1 ceaşcă apă
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 2 cepe potrivite
- 3 frunze dafin ienibahar boabe
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai peştele potrivit de mare. Sărezi şi laşi peştele să stea la rece o jumătate de oră.
Usuci apoi peştele cu un şervet de hârtie, îl treci prin făină şi îl prăjeşti în uleiul încins.
Intre timp, dai într-un clocot oţetul cu apa, împreună cu sarea, ienibaharul, piperul, dafinul şi, cine doreşte, 2 cuburi de zahăr.
Pui bucăţile de crap rumenite într-un borcan, presari între straturile de peşte ceapă tăiată julien şi răstorni oţetul, care trebuie să fie rece.
Inchizi bine borcanul şi îl laşi la rece.
Pofta buna!