Crap in crusta de pesmet si nuca
PrinteazaCrap in crusta de pesmet si nuca din: crap, nuca, usturoi, pesmet, ulei de masline, mustar, sare, piper, ulei, rosii cherry, lamaie.
- 1 crap de 1 kg, curăţat
- 1 cană nucă măcinată
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguriţe muştar
- sare si piper
- ulei, pentru uns tăva
- câteva roşii cherry
- câteva feliuţe de lămâie
Mod de preparare:
Tai crapul în jumătate, îl speli şi îl laşi la uscat. Amesteci într-un vas toate ingredientele, în afară de peşte şi muştar.
Trebuie să obţii o compoziţie uşor lipicioasă. Ungi tava cu ulei, apoi aşezi peştele şi pui peste fiecare bucată, pe partea cu piele, câte o linguriţă de muştar şi îl întinzi, iei jumătate din compoziţia din vas şi o întinzi pe fiecare felie de peşte.
Dai tava la cuptorul încins 30 de minute. Este gata când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os. Decorezi cu felii de lămâie şi roşii cherry.
Crap in crusta de pesmet si nuca
Pofta buna!
Bun crapul in crusta