Crap la cuptor cu legume si vin alb

Printeaza

Crap la cuptor cu legume si vin alb din: fileuri crap, morcovi, telina, ceapa usturoi, vin alb sec, rosii, ulei, faina, sare, piper, patrunjel.

Peste_cu_legume_si_sos_de_soia_la_cuptor

Ingrediente:

  • 5 fileuri crap
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 6 roşii
  • ulei
  • făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tăiat fin

Mod de preparare:

lm încingi uleiul, dai fileurile de peşte cu sare şi piper, apoi prin făină, le prăjeşti pe ambele părţi şi le scoţi pe şerveţele absorbante.

Căleşti în acelaşi ulei ceapa tăiată julien, morcovii rondele şi ţelina feliuţe. Laşi câteva minute şi adaugi 3 roşii curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe, restul le păstrezi.

Torni jumătate din cantitatea de vin, acoperi şi ţii să fiarbă înăbuşit cam 5 minute, le dai deoparte şi le pui într-o tavă.

Aşezi fileurile peste legume, torni restul de vin, celelalte roşii cubuleţe, usturoiul zdrobit şi potriveşti gustul de sare şi piper. Dai tava la cuptorul încins 25 de minute. Serveşti cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.