Crap cu sos caju

Printeaza

Crap cu sos caju din: crap, rosii, usturoi, ardei, praz, vin, coriandru, lamaie, boia, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 1 crap
  • 1 ceaşcă de roşii decojite
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g caju
  • 1 ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • coriandru
  • zeamă de lămâie
  • boia iute
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă crapul mai întâi de solzi, apoi de maţe. Spală peştele, dă-l cu un praf de sare, stropeşte-l bine cu zeamă de lămâie, condimentează-l cu coriandru şi dă-l la rece.

Curăţă prazul şi taie-l rondele subţiri. Pune puţin ulei la încins şi rumeneşte boabele de caju, apoi adaugă prazul şi ardeiul gras. Când acestea s-au înmuiat puţin, pune usturoiul zdrobit, roşiile pasate şi vinul.

Lasă la fiert, la foc mic.

Când a scăzut puţin, drege sosul de sare şi adaugă un praf de boia iute. Pune peştele într-o tavă şi peste el toarnă sosul de roşii şi puţină apă.

Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.