Crap cu orez

Printeaza

Crap cu orez

Ingrediente:Crap cu orez

  • 1 kg crap
  • 1 pahar orez
  • 1 linguriţă făină
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • ceapă

 

Mod de preparare:

Peştele, curăţat şi spălat, îl despici în două în lungul spatelui, apoi îl tai în bucăţi de 3-4 cm lăţime. Sărezi şi-l laşi cam jumătate de oră.

In acest timp prăjeşti în ulei ceapa tăiată peştişori, adaugi orezul spălat şi uscat într-un şervet şi le laşi să se prăjească până se îngălbeneşte puţin orezul.

Torni apă cât să acopere orezul şi laşi să fiarbă 5-6 mintue.

Pui această compoziţie într-o tavă, presari sare şi piper pisat, iar deasupra aşezi bucăţi de peşte.

Faci un sos dintr-o linguriţă de făină amestecată cu două linguri de oţet, îl torni peste peşte şi dai tava la cuptor. Din când în când mai torni puţină apă, ca să nu se ardă orezul. Il serveşti cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.