Crap cu ghimbir si sos de ciuperci

Printeaza

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci din: crap, ulei de soia, sare, coaja de lămâie (mandarină), sos de soia, ghimbir, arpagic, ciuperci, file de porc, alcool de orez (sau vin alb sec), zahăr farin, spua de pui.

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci

 

Ingrediente:

  • 1 crap
  • ulei de soia
  • sare
  • coaja de la 1 lămâie (sau 1 mandarină)
  • sos de soia
  • ghimbir ras
  • arpagic

Pentru  sos:

  • 10-12 ciuperci parfumate
  • 300 g file de porc
  • 1 legătură mică de arpagic
  • 1 păhărel de alcool de orez (sau un pahar de vin alb sec)
  • 1 lingură de zahăr farin
  • supă de pui

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul, apoi se goleşte interiorul, având grijă să păstraţi săculeţii ovarieni.

Se pune peştele sub jetul de apă şi se incizează pe fiecare parte laterală cu un cuţit ascuţit. Se pun ciupercile parfumate în apă rece.

Se unge peştele cu ulei de soia, se sărează pe ambele părţi şi se ţine la abur, deasupra unei ape parfumate cu coaja de lămâie sau de mandarina.

In acest timp, se stropeşte din când în când cu un amestec pe bază de sos de soia, ghimbir ras şi arpagic tocat, totul bătut cu furculiţa.

Intre timp, se taie ciupercile în lamele fine, după ce au fost ţinute în apă, şi se lasă să se usuce pe hârtie absorbantă.

Se taie fileul de porc în cubuleţe şi se toacă câteva fire de arpagic.

Se pune ulei de soia la încins într-o tigaie. Imediat ce s-a încins, se călesc ciupercile, arpagicul şi carnea de porc.

Se toarnă un firicel de alcool de orez (sau un pahar de vin alb sec) apoi supa de pui degresată, se adaugă zahărul şi se lasă Ia foc mic, amestecând lent, până când preparatul devine smântânos.

Se incizează în lung pungile cu icre şi, jos de pe foc, se pun în sos. Se amestecă încet cu o spatulă de lemn, până când icrele ies din înveliş.

Imediat ce crapul s-a făcut (se verifică cu un cuţit carnea care trebuie să fie foarte albă şi să se desprindă de pe osul principal), se aşează pe un platou mare preîncălzit, se stropeşte cu sos şi se serveşte aburind.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.