Cozonac rulat cu mac

Printeaza

Cozonac rulat cu mac din: faina, unt, zahar, lapte, drojdie, oua, seminte de mac, unt, zahar vanilinat, stafide.

Ingrediente:Cozonac_rulat_cu_mac

pentru aluat:

  • 275 g faina
  • 75 g unt
  • 70 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 8 g drojdie uscata
  • 2 oua

pentru umplutura:

  • 250 g seminte de mac
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • 20 g zahar vanilinat
  • 40 g stafide
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea umpluturii, pentru care macul se acoperă cu apă şi se fierbe 5 minute.

Se trage de pe foc, se acoperă şi se lasă o oră să se odihnească. Apoi, se pune într-un tifon fin şi se aşază la scurs.

Pentru aluat, drojdia se dizolvă în laptele călduţ şi apoi se adaugă ouăle bătute.

Făina se pune într-un vas, i se face un gol la mijloc, se toarnă amestecul de drojdie şi ouă, apoi zahărul şi se amestecă.

Se adaugă untul moale şi se frământă în jur de 15 minute. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut pentru o oră.

Macul se mixează cu untul, zahărul, zahărul vanilinat, un ou întreg şi un albuş.

Se adaugă stafidele.

Aluatul se aplatizează cu mâinile, se pune umplutura lăsând un spaţiu de 2 cm pe margine şi se rulează.

Se transferă în tava de copt, se unge cu gălbenuşul rămas şi se coace 40 de minute.

Cozonac rulat cu mac

Cozonac_rulat_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.