Cozonac rosenkranz cu stafide

Printeaza

Cozonac rosenkranz cu stafide din: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar tos, esenta de rom, esenta de vanilie, stafide, sare.

Ingrediente:Cozonac rosenkranz cu stafide

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 40 g droj­die
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahăr tos
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • 50 g stafide
  • 1/4 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Faci maiaua din drojdie cu puţin lapte călduţ şi o lin­gură de făină şi amesteci bine, apoi o laşi să crească. Pui într-un lighean restul de făină, adaugi maiaua şi restul de lapte’şi frămânţi bine aluatul.

Intinzi o foaie de 2 cm. Separat, freci untul cu zahărul şi esenţa, până se face spumă şi-l adaugi peste foaia de aluât întinsă. Presari stafide, rulezi foaia şi o tai în bucăţi de 4-5 cm.

Ungi o tavă rotundă şi o presari cu zahăr tos. Adaugi feliile cu tăietura în sus, una lângă alta, laşi să crească 20-30 de minute şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.