Cozonac rosenkranz cu stafide
PrinteazaCozonac rosenkranz cu stafide din: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar tos, esenta de rom, esenta de vanilie, stafide, sare.
- 400 g făină
- 2 ouă
- 1 pahar lapte
- 40 g drojdie
- 100 g unt
- 4 linguri zahăr tos
- esenţă de rom
- esenţă de vanilie
- 50 g stafide
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Faci maiaua din drojdie cu puţin lapte călduţ şi o lingură de făină şi amesteci bine, apoi o laşi să crească. Pui într-un lighean restul de făină, adaugi maiaua şi restul de lapte’şi frămânţi bine aluatul.
Intinzi o foaie de 2 cm. Separat, freci untul cu zahărul şi esenţa, până se face spumă şi-l adaugi peste foaia de aluât întinsă. Presari stafide, rulezi foaia şi o tai în bucăţi de 4-5 cm.
Ungi o tavă rotundă şi o presari cu zahăr tos. Adaugi feliile cu tăietura în sus, una lângă alta, laşi să crească 20-30 de minute şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până se rumenesc.
Pofta buna!