Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide

Printeaza

Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide: pachet margarină,  făină,  zahăr, ouă, stafide (sau nuci tăiate), zahăr pudră, lămâie, linguriţă scorţişoară, praf de copt, sare.

Ingrediente:Cozonac_nemtesc.png

  • 1 pachet margarină
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 100 g stafide (sau nuci tăiate)
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 praf de copt
  • sare

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile bine cu 100 g zahăr şi sare, până obţii o cremă fină.

Adaugi marga­rina topită şi răcită, stafidele, coaja de lămâie, scorţişoara, albuşurile bătute cu restul de zahăr şi făina amestecată cu praful de copt.

Coci într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Presari zahăr pudră.

 Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide

Cozonac_nemtesc.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.