Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide
PrinteazaCozonac nemtesc cu scortisoara si stafide: pachet margarină, făină, zahăr, ouă, stafide (sau nuci tăiate), zahăr pudră, lămâie, linguriţă scorţişoară, praf de copt, sare.
- 1 pachet margarină
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 100 g stafide (sau nuci tăiate)
- 50 g zahăr pudră
- 1 lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile bine cu 100 g zahăr şi sare, până obţii o cremă fină.
Adaugi margarina topită şi răcită, stafidele, coaja de lămâie, scorţişoara, albuşurile bătute cu restul de zahăr şi făina amestecată cu praful de copt.
Coci într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Presari zahăr pudră.
Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide
Pofta buna!