Cozonac italienesc cu nuci si fructe

Printeaza

Cozonac italienesc cu nuci si fructe din: oua, zahar, sare, scortisoara, faina, curmale, smochine, alune, nuci, migdale, cirese, coji de portocala, unt, dulceata de caise.

Ingrediente:Cozonac_italienesc_cu_nuci_si_fructe

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 100 g făină
  • 150 g curmale
  • 300 g smochine
  • 300 g alune nesărate
  • 150 g nuci
  • 100 g migdale întregi
  • 150 g cireşe din compot
  • 100 g coji zaharisite de portocală
  • puţin unt şi puţină făină pentru uns tava
  • 75 g dulceaţă de caise

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle, zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă spumoasă, Amesteci sarea cu scorţişoara şi cu făina, apoi adaugi amestecul peste crema de ou.

Scoţi sâmburii curmalelor şi le tai bucăţi. Tai bucăţele mici smochinele. La fel procedezi şi cu coaja de portocală, cu nucile şi cu alunele.

Opreşti 150 g din amestecul de fructe, iar restul îl amesteci în cocă. Ungi o formă, o tapetezi şi pui aluatul. Coci aluatul.

După ce s-a copt, laşi aluatul la răcit în formă pentru 10-15 minute. Răstorni aluatul şi îl laşi la răcit în continuare pe un platou.

Incălzeşti dulceaţa de caise şi ungi,cozonacul cu 2/3 din dulceaţă. Restul de dulceaţă îl amesteci cu cele 150 de fructe păstrate şi ornezi cozonacul.

Cozonac italienesc cu nuci si fructe

Cozonac_italienesc_cu_nuci_si_fructe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.