Cozonac invartit

Printeaza

Cozonac invartit din: faina, oua, ulei, unt, drojdie, zahar, lapt, smantana, sare, mac, nuca, rahat, esenta de rom, lamaie.

Ingrediente:Cozonac invartit

  • un kilogram făină
  • 12 gălbenuşuri
  • 8 albuşuri
  • 200 ml ulei
  • 200 g unt
  • 50 g drojdie de bere
  • 450 g zahăr tos
  • 250 ml lapte dulce
  • 150 g smântână
  • 3 g sare
  • 250 g mac
  • 250 g nucă
  • 100 g rahat
  • o esenţă de rom
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în lapte călduţ cu puţină sare şi făină şi se lasă la dospit. Gălbenuşurile se mixează cu restul de sare şi 150 g zahăr tos. Se toarnă restul de lapte călduţ şi smântână, se amestecă, se toarnă peste făină împreună cu drojdia dospită şi se frământă.

Aluatul se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul. Nucile şi macul se trec separat prin maşina de tocat şi se pun în două boluri. Se pune restul de zahăr în ambele boluri împreună cu câte patru albuşuri, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi rahatul tăiat cubuleţe.

Se împarte în două, se întind două foi subţiri, se umplu fiecare cu creme, se rulează şi se împletesc, unindu-se capetele ca să nu curgă umplutura.

Se aşază cozonacul într-o tavă unsă cu unt, se dospeşte 30 de minute, se unge cu ou şi se presară cu zahăr. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu circa o oră, având grijă să nu se ardă.

 

Cozonac invartit

Cozonac invartit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.