Cozonac impletit, pentru masa de Paste

Printeaza

Cozonac impletit, pentru masa de Paste din: lapte, drojdie, unt, sare, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, cacao, stafide, zahar.

Ingrediente:Cozonac impletit, pentru masa de Paste

Pentru aluat (pentru un cozonac):

  • 280 ml lapte
  • 22 g drojdie proaspătă
  • 60 g unt (topit)
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr pudră
  • 500 g făină
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao
  • 2-3 linguri stafide
  • 1 ou mijlociu (ca să ungi cozonacul)
  • zahăr tos pentru presărat cozonacul

 

Mod de preparare:

Drojdia şi zahărul praf le pui în lapte călduţ, să dospească 10 minute. Intre timp amesteci făina, sarea, gălbenuşul, untul topit, zahărul vanilat. Le adaugi peste drojdie şi amesteci până la omo­genizare.

Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi egale. Intr-o parte încor­porezi cacaua, în cealaltă stafidele.

Cele două aluaturi le laşi în câte un vas dat cu puţin ulei, până îşi dublează volumul. Le suceşti cu mâna, să aibă aproximativ 65 cm lungime fiecare, le împleteşti laolaltă, iar capetele le introduci dedesubtul cozonacului.

Deasupra ungi cu un ou bătut şi laşi să mai dospească 30 de minute. Mai ungi încă o dată cozonacul cu oul bătut şi îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava o introduci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius. Cozonacul îl tai felii după răcire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.