Cozonac glazurat umplut cu nuca

Printeaza

Cozonac glazurat umplut cu nuca

Cozonac glazurat umplut cu nuca din: faina, unt, oua, smantana, drojdie, lapte, zahar vanilat, ciocolata, alune.

Ingrediente:

  • 1/2 kg faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smatana
  • 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut
  • 2 ling. lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g coicolata cu 70% cacao
  • 50 g alune nesarate

 

Ingrediente umplutura:250 g miez de nu­ca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lap­te, 200 g zahar tos

 

Mod de preparare:

Amesteci tpate ingredientele pentru aluat si framanti aluatul pana ce devine elastic.Il lasi sa se odihneasca 30 de minute.

Te ocupi de umplutura pentru care clocotesti laptele cu zaharul si asa, fierbinte, il torni peste nuci.

Amesteci foarte bine pana obti o crema omogena in care pui cacaua. Intinzi alu­atul in foaie cat mai subtire si pui umplutura de nuca in strat cat mai subtire si cat mai uniform.

Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapeta­ta cu hartie de copt. II lasi sa mai creasca 15 mi­nute si il dai la copt.

Il lasi sa se raceasca in ta­va si numai dupa ce es­te complet racit il acoperi cu ciocolata topita si-1 decorezi cu alunele maruntite in masina speciala de nuci sau cu sucitorul, ori cu o sticla.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.