Cozonac glazurat cu vanilie

Printeaza

Cozonac glazurat cu vanilie din: faina, zahar, morcovi, oua, ulei, vanilie, praf de copt, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Cozonac glazurat cu vanilie

  • 250 g făină
  • 120 g zahăr
  • 180 g morcovi
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazură:

  • 50 g ciocolată
  • 50 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Morcovii curăţaţi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici. Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce s-a obţinut o cremă omogenă, se pun făina, morcovii, uleiul, praful de copt şi esenţa de vanilie.

Se toarnă aluatul în forma de guguluf unsă cu unt şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se ţine apoi la răcit în forma de copt.

Pentru servit, frişca se fierbe şi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă şi apoi se toarnă sosul peste prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.