Cozonac de post cu rom

Printeaza

Cozonac de post cu rom din: faina, margarina, zahar, drojdie, vanilie, rom, lamaie, gem, nuci, stafide, ulei, flori de tei.

Ingrediente:Cozonac de post cu rom

  • 1 kg făină
  • 1 pachet de margarină
  • 1/2 kg zahăr
  • 50 g drojdie
  • vanilie
  • rom
  • coajă de lămâie
  • 100 g gem
  • 100 g nuci măcinate
  • stafide
  • 200 ml ulei
  • flori de tei

Mod de preparare:

Drojdia se topeşte cu o lingură de zahăr şi 6 cană de apă călduţă. Se adaugă o ceaşcă de făină şi se amestecă bine. Se lasă la crescut.

Intr-o jumătate de litru de apă se fierbe o mâ­nă de flori de tei. Se strecoară şi în apa rămasă se adaugă restul de zahăr, vanilie, rom, coajă de lămâie, sare. Margarina şi uleiul se încălzesc. Făina rămasă se aşază într-un lighean şi peste ea se adaugă plămădeala de drojdie şî compoziţia de apă cu zahăr.

Se frământă 15 minute, după care încorporăm treptat margarina şi uleiul căl­duţe. Se frământă 30 de minute, până când alu­atul face băşici. Se lasă la crescut.

In acest timp se ung tăvile cu ulei. După ce a crescut aluatul, se întind foi peste care se pre­sară stafide, nuci, rahat sau gem. Se rulează şi se pun în tăvi. Se mai lasă puţin la crescut, se ung deasupra cu apă cu zahăr sau.cu ulei şi se intro­duc la cuptor la foc mic aproximativ o oră

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.