Cozonac cu visine

Printeaza

Cozonac cu visine din: oua, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de lamaie, visine si zahar.

 

Ingrediente:Cozonac_cu_visine

  • 2-3 oua
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 8 linguri zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 g unt
  • coaja de la 1-2 lamai
  • 800 g visine
  • 4-5 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte maiaua din drojdie, zahăr şi puţin lapte şi făină. Se lasă la dospit. Separat, se curăţă vişinele şi se presară zahăr.

Se cerne făina într-un bol, se pun ouăle, sarea, zahărul, laptele, vanilia, untul topit în prealabil şi coaja de lămâie.

Se adaugă maiaua şi se amestecă uşor până se încorporează toate ingredientele. Se fră­mântă şi se lasă să crească.

Se întinde aluatul şi se umple cu vişinele. Se rulează, se aşază în tavă, se unge cu gălbenuş, apoi se dă la cuptor

.

Cozonac cu visine

Cozonac_cu_visine

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară

Cozonac cu Nucă și Scorțișoară

Cozonac cu Nucă și Scorțișoară din: faina, lapte, zahar, unt, oua, drojdie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, nuci, albusuri, scortisoara, rom, coaja de portocala confiata. Când vine vorba de sărbători sau ocazii speciale în România, cozonacul cu nucă este un desert clasic, iubit de generații. Această rețetă oferă o combinație perfectă între tradiție și […]

 

Cozonac sănătos cu nuci și stafide: Rețetă delicioasă, fără să te îngrași

Cozonac sănătos cu nuci și stafide: Rețetă delicioasă, fără să te îngrași din: faina integrala, indulcitor, drojdie, lapte de migdale, unt de migdale, oua, nuci, stafide, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare. Cozonacul, un desert tradițional îndrăgit, poate fi reinterpretat într-o variantă mai sănătoasă, fără a sacrifica gustul. Această rețetă de cozonac sănătos cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cozonac cu visine

2 comentarii

  1. nu ma incumet la framantat cozonac, dar pare foarte gustos cu visine 🙂

  2. hai ca pe asta il incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.