Cozonac cu smochine

Printeaza

Cozonac cu smochine

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Sare, 25 g stafide
  • 25 g smochine
  • 200 g ciocolata neagra
  • 25 g zahar tos pentru ornat

Mod de preparare:

Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si o lingurita de zahar. Se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 minute. Se incalzesc restul de lapte, zaharul tos si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul, sarea, esenta de rom si 4 oua batute. Se toarna peste drojdia crescuta si se framanta bine. Se acopera si se tine la cald cel putin o ora.

Se imparte aluatul in bucati si se intinde. Se rade ciocolata, se presara safidele si smochinele taiate. Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se lasa sa creasca 20 de minute. Se ung cu ou, se presara zahar si se introduc in cuptor 30-45 de minute la foc mediu spre iute.

In aluat se poate introduce si coaja de portocala rasa sau suc de portocala. Se serveste impreuna cu un pahar de Lacrima lui Ovidiu.

1 comentariu

  1. Eu de obcei fac cozonac cu stafide, dar acum o sa incerc si reteta voastra cu smochine. O sa-l pregatesc de Sarbatori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.