Cozonac cu prune

Printeaza

Cozonac cu prune din: faina, drojdie, unt, sare, zahar, lapte, nuci, mac, amidon, scortisoara, prune, peltea.

Ingrediente:Cozonac_cu_prune

  • 375 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g unt moale
  • sare
  • 70 g zahăr
  • 350 ml lapte călduţ
  • 50 g nuci prăjite şi măcinate
  • 75 g mac măcinat
  • 1 linguriţă amidon
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • 750 g prune
  • 3 linguri peltea topită

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat de cozonac din făină, drojdie uscată, 3 gălbenuşuri, unt, 1 praf de sare, 40 g zahăr ş 125 ml lapte. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să crească 40 min. la un loc cald şi lipsit de curenţi de aer.

Se amestecă nucile împreună cu 30 g de zahăr. Se dau in fiert cca 200 ml de lapte cu 1 praf de sare. Se adaugă mac şi se dă în fiert.

Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se înglobează în compoziţie; se dă în fiert şi se lasă să se răcorească. Se înglobează 1 gălbenuş şi scorţişoară măcinată.

Cuptorul se încinge la 200° C. Se întinde o foaie de aluat de 40×30 cm. Se taie longitudinal în 3 fâşii la fel de groase.

Compoziţia de mac se şpriţează pe lung în mijlocul fiecărei fâşii. Marginile de aluat se ung cu puţin lapte. Se pliază fâşiile deasupra macului.

Se modelează rulouri de aluat de 45 cm lungime şi se aşază pe o formă de tartă unsă, în formă de melc, cu partea lipită în jos.

Se curăţă prunele şi se strecoară în spaţiile dintre fâşiile de aluat. Se ung cu lapte. Se coace prăjiitura la cuptor cca 1 oră.

Cozonac cu prune

Cozonac_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.