Cozonac cu nuci si crema de ciocolata

Printeaza

Cozonac cu nuci si crema de ciocolata din: faina, lapte, oua, unt, sare, zahar, drojdie, vanilie, crema de ciocolata, nuci, stafide.

Ingrediente:Cozonac cu nuci si crema de ciocolata

  • 750 g făină
  • 150 ml lapte călduţ
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • o linguriţă sare
  • 80 g zahăr
  • un cub drojdie proaspătă
  • esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

  • cremă de ciocolată
  • nuci
  • stafide

Pentru uns:

  • un ou

 

Mod de preparare:

Se desface drojdia în trei linguri de lapte călduţ, şi apoi se pun toate ingredientele într-un vas mai mare şi se frământă bine timp de 10-15 minute, până se obţine un aluat omogen, moale şi uşor lipicios.

Acesta se lasă la crescut două ore la loc călduţ.

Apoi, se lucrează puţin aluatul pentru a elimina aerul, se împarte în două, se întinde fiecare parte, se umple cu cremă de ciocolată, nuci măcinate şi stafide, se rulează şi se mai lasă la crescut încă o oră.

Se aşază apoi cozonacii în formele de copt unse şi tapetate cu hârtie, se ung pe deasupra cu ou bătut şi se coc pentru 50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.