Cozonac cu nuca si cacao

Printeaza

Cozonac cu nuca si cacao

Ingrediente:Cozonac cu nuca si cacao

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 350 g zahăr
  • 7 gălbenuşuri
  • 50 g drojdie
  • 100 g unt topit
  • 100 ml ulei
  • 1 esenţă de vanilie
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 7 albuşuri
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 250 g nucă
  • 1 esenţă de rom
  • 3- 4 linguri de cacao

 

Mod de preparare:

Dai într-un clocot un pahar de lapte, apoi îl amesteci bine cu 2 linguri de făină şi-l laşi la răcit. Dizolvi drojdia în 3-4 linguri de lapte călduţ cu 1 lingură de zahăr şi 1 lingură de făină, apoi o amesteci bine cu compoziţia de lapte cu făina şi o laşi la dospit.

Când a crescut o torni peste făina cer­nută, apoi încorporezi pe rând laptele cald, amestecat cu zahărul, vanilia, sarea, gălbenuşurile. Untul topit şi uleiul încălzit le pui la urmă şi frămânţi până se desprinde aluatul de vas.

Acoperi aluatul cu un prosop curat şi-l laşi să crească la căldură, într-un loc ferit de curent. între timp pregăteşti umplutura: baţi albuşurile spumă cu zahărul, pui apoi nuca, romul şi cacaua şi omogenizezi bine.

Când a crescut aluatul, îl împărţi în două, întinzi fiecare parte, pui umplutură, rulezi, aşezi cozonacii în două tăvi unse cu unt, îi laşi la crescut 15 minute pe aragaz şi-i dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

Ii laşi să se răcească în tavă, apoi îi scoţi, îi înfăşori în hârtie albă şi-i laşi la loc răcoros până a treia zi, când îi tai felii.

Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.