Cozonac cu nuca sau mac

Printeaza

Cozonac cu nuca sau mac din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lapte, lamaie, nuca sau mac, sare.

Ingrediente:Cozonac cu nuca sau mac

  • 1/2 kg făină
  • 250 g unt
  • 4 ouă
  • 50 g drojdie
  • 3 buc. zahăr cubic
  • 3 linguri zahăr tos
  • puţin lapte
  • o lămâie
  • marmeladă
  • nucă măcinată sau mac
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun, în puţin lapte cald, 3 bucăţi zahăr cubic şi 50 g drojdie; apoi se frământă cu 1/2 kg faină, 250 g unt, 4 ouă întregi, 3 linguri zahăr tos, un vârf de cuţit sare, coaja rasă şi jumătate din zeama unei lămâi.

In cazul în care se foloseşte untură, se pune cu 3 linguri mai multă faină. Dacă frământarea se face seara, chiflele se coc a doua zi dimineaţa.

Aluatul se întinde, se unge cu marmeladă peste care se pune nucă măcinată, sau se umple cu mac. Se rulează, se pune în formă de cozonac şi în timp ce se coace se unge mereu cu albuş de ou.

Pentru umplutura cu mac, se macină 200 g nuc şi apoi se fierbe în lapte cu zahăr, până se îngroaşă ca o cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.