Cozonac cu nuca (corn cu nuca)

Printeaza

 Cozonac cu nuca (corn cu nuca)

Ingrediente:Cozonac cu nuca (corn cu nuca)

  • 400 g aluat de cozonac
  • 250 g nuci
  • 200 g zahăr (sau mai puţin, după gust)
  • 10 albuşuri
  • puţină coajă de lămîie (rasă)
  • 1/2 baton vanilie sau vanilină

Mod de preparare:

Dăm nuca prin maşină şi o amestecăm cu zahăr tos. Punem în nucă puţină coajă rasă de lămîie, praf de vanilie sau baton de vanilie tăiat mărunt. Adăugăm puţin cîte puţin albuşurile rămase de la cozo­nac şi frecăm cu lingura pînă obţinem o pastă uniformă.

Intindem aluatul cu sucitorul, ungem foaia cu nucă, o rulăm frumos, potrivind bine colţul. Punem cozonacul într-o formă lungă şi-1 lăsăm să crească. După ce a crescut, îl ungem cu ou, îl presărăm cu migdale sau cu nuci tăiate ca tăiţeii şi îl dăm la cuptor.

Se poate face şi în formă de corn, tăind foaia în triunghi. Punem umplutura de nucă, rulăm de la bază spre vîrf şi în­doim colţurile în formă de corn. Ungem cu ou, garnisim cu miezuri de nucă şi coacem cornul în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.