Cozonac cu mere

Printeaza

Cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, dorjdie, unt, ulei, sare, mere, unt, scortisoara, lamaie

Ingrediente:Cozonac cu mere

  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 2 linguri cu unt topit
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/2 linguriţă cu sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 lingură cu scorţişoară
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, frământă toate ingredientele enumerate. Lasă aluatul să crească la loc călduţ, ferit de curenţii de aer, 90 de minute.

Intre timp, curăţă de coajă şi cotoare merele. Dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit în untul topit. Adaugă zahărul, scorţişoara şi sucul de lămâie. Amestecă să nu se lipească.

După 10-1 5 minute, ia merele de pe foc şi lasă-le să se răcească. Răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei şi împarte-l în două sau trei bucăţi, potrivite pentru tăvile pe care le ai.

Intinde aluatul şi acoperă fiecare foaie cu merele răcite şi aromate. Rulează strâns şi pune într-o tavă unsă cu ulei.

Lasă din nou la crescut, de data asta până îşi dublează volumul. Dă cozonacii la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc (45-60 de minute). Taie doar după ce s-au răcit.

 

Cozonac cu mere

Cozonac cu mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.