Cozonac cu marar si telemea

Printeaza

Cozonac cu marar si telemea din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar, telemea, ou.

Ingrediente:Cozonac_cu_marar_si_telemea

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • putin ulei
  • 1 dl lapte
  • 3 linguri zahar
  • putin sare
  • 2 oua

pentru umplutura:

  • 2 legaturi mari de marar verde tocat marunt
  • putina untura
  • 2-3 linguri zahar
  • 250 g telemea
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Pregăteşti un aluat ca pentru cozonac, din făină, lapte, drojdie, puţin ulei, sare, zahăr, ouă şi îl laşi să dospească, după ce ai frământat amestecul foarte bine. Mărarul tăiat mărunt îl căleşti în puţină untură şi zahăr, apoi îl laşi să se răcească şi-l amesteci cu telemeaua zdrobită.

Impărţi aluatul în două părţi, îl întinzi şi îl ungi cu amestecul de mărar călit şi brânză, apoi îl faci sul. Aşezi sulul format în tava unsă, îl ungi cu ou bătut, îl laşi să mai crească în tavă, apoi îl coci.

După ce s-a copt, laşi la răcit cozonacul în tavă, apoi îl tai felii. Dacă doreşti, poţi să foloseşti doar mărar în compoziţie, fără telemea.

Cozonac cu marar si telemea

Cozonac_cu_marar_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.