Cozonac cu lamaie si stafide

Printeaza

Cozonac cu lamaie si stafide din: faina, lapte, drojdie, unt, zahar, lamaie, stafide, migdale.

Ingrediente:Cozonac_cu_lamaie_si_stafide

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscată
  • 120 g zahăr
  • 150 g unt
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 100 g stafide
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g coajă de lămâie glasată şi tocată
  • 60 g migdale tocate
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc. Drojdia şi 1 lingură zahăr se dizolvă în 100 ml lapte călduţ; se toarnă în gropiţă. Se lasă să crească 15 minute.

Untul se topeşte în restul de lapte, se lasă să se răcorească şi se adaugă în castron, cu zahăr, un praf de sare, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la căldură circa 60 minute.

Se mai frământă aluatul, cu stafide, coajă de lămâie glasată şi migdale. Se aşază într-o formă de guguluf unsă, se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să mai crească la cald timp de cca 30 minute.

Apoi se coace cca 60 minute la cuptorul încins la 180 °C. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, apoi se scoate din formă şi se lasă să se răcească.

Se prepară o glazură din zahăr pudră şi 2-3 linguri de suc de lămâie. Se aplică pe cozonac, folosind pensula. Se presară imediat stafide, coajă de lămâie şi migdale.

Cozonac cu lamaie si stafide

Cozonac_cu_lamaie_si_stafide

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.