Cozonac cu fistic

Printeaza

Cozonac cu fistic din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar.

Ingrediente:Cozonac cu fistic

  • 200 g marţipan de migdale
  • 100 g fistic nesărat şi descojit
  • 7 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 140 ml lapte cald
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 1 ou
  • 350 g făină
  • 130 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 50 g zahăr pudră, pentru decor
  • 50 g fistic nesărat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu o lingură de făină. Laşi maiaua deoparte, la loc cald, 20 de minute. Separat, amesteci făina cernută cu sarea, oul şi cu untul topit. Adaugi amestecul de drojdie.

Frămânţi bine aluatul până devine legat şi uşor lipicios. Il acoperi cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald 1-1 1/2 ore până când îşi dublează volumul.

Ulterior adaugi în aluat fisticul şi coaja rasă de portocală, apoi îl întinzi uşor cu sucitorul, iar pe mijloc pui marţipanul de migdale. Rulezi aluatul şi-l aşezi într-o tavă tapetată de cozonac, îl mai ţii acoperit, la loc cald, 30-40 de minute.

Coci cozonacul 35 de minute la cuptorul încins.

După ce s-a răcit, îl presari cu zahăr pudră şi cu fisticul măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.