Cozonac cu ciocolata amaruie

Printeaza

Cozonac cu ciocolata amaruie din: faina, drojdie, lapte, zahar, smantana, unt, oua, rom, sare, ciocolata.

Ingrediente:Cozonac_cu_ciocolata_amaruie

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 cub drojdie
  • 50 ml lapte cald
  • 1/2 cană zahăr
  • 4 linguri smântână grasă
  • 4 linguri unt
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • sare
  • 1 ou (pentru uns)

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri smântână
  • 1 fiolă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Intr-un vas amesteci, folosind mixerul, făina cernută, drojdia, laptele, smântână, zahărul şi untul moale, gălbenuşurile, oul, o lingură de esenţă de rom şi puţină sare. Pui aluatul să crească la un loc cald. Trebuie să crească până îşi dublează volumul.

Topeşti ciocolata, fără a o lăsa să fiarbă. Adaugi smântână şi esenţa de rom.

Pui aluatul într-o formă de cozonac (de preferat rotundă), unsă cu ulei şi presărată cu făină. Din loc în loc, faci cu degetul mici gropiţe. Umpli aceste gropiţe cu ciocolată topită.

Mai laşi cozonacul la crescut, timp de 10-15 minute, la loc călduţ. Ungi suprafaţa cu ou bătut.

Pui cozonacul în cuptorul preîncăl-zit, pentru 50-60 de minute, la foc moderat. Laşi cozonacul să se răcească bine şi abia apoi îl scoţi şi-l porţionezi înainte de servire.

Cozonac cu ciocolata amaruie

Cozonac_cu_ciocolata_amaruie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.