Cozonac cu alune de padure si migdale

Printeaza

Cozonac cu alune de padure si migdale din: alune de padure, migdale, nuca, curmale, cacao cruda, fructe de padure, smochine,scortisoara, cuisoare, ghimbir, coji de portocale deshidratate, nuci de macademia, lapte de migdale, unt de cacao, lime, sirop de agave.

 

Ingrediente pentru aluat: Cozonac_cu_alune_de_padure_si_migdale

  • 1/2 cană alune de pădure
  • 1/2 cană de migdale
  • 1 cană miez de nucă
  • 150g de curmale
  • 2 linguri cacao crudă
  • 1 mână de fructe de pădure
  • 1 mână de smochine, tocate
  • scorţişoară, cuişoare, praf de ghimbir, coji de portocale deshidratate, după gust

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1/2 cană nuci de macadamia
  • 10ml lapte de migdale
  • 40ml unt de cacao
  • 1 lime
  • puţin sirop de agave

Mod de preparare:

Pentru aluat, hidratează fiecare sămânţă minimum 8 ore, apoi spală-le bine.

Mixează-le în robot până obţii un amestec omogen, dar suficient de texturat.

Pune şi curmalele, mai porneşte puţin robotul, apoi adaugă cacaua.

Intinde compoziţia pe o folie alimentară, într-un strat de circa 1 cm grosime.

Presară peste aluat condimentele, smochinele şi fructele de pădure.

Pentru umplutura de macadamia, mixează în robot nucile hidratate cu laptele de migdale şi puţin sirop de agave şi zeama de lime, până obţii o cremă fină. Adaugă untul.de cacao topit în prealabil pe bain-marie.

Pune crema obţinută peste blat şi ruleaz-o. Dă cozonacul la rece minimum trei ore, apoi serveşte-l.

Cozonac cu alune de padure si migdale

Cozonac_cu_alune_de_padure_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.