Cozonac cu alune, cacao si fructe

Printeaza

Cozonac cu alune, cacao si fructe din: faina, unt, drojdie proaspata, lapte, oua, zahar vanilat, alune, caise uscate, marţipan, smântână, cacao, fulgi de cocos prăjiţi.

 

Ingrediente:Cozonac_cu_alune_cacao_si_fructe

  • 500 g făină
  • 150 g unt + 100 g unt moale
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g alune
  • 100 g caise uscate
  • 100 g marţipan
  • 100 g smântână
  • 100 g cacao
  • 50 g fulgi de cocos prăjiţi

 

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, la mij­loc pui drojdia sfărâmată cu 10 g de zahăr şi 50 ml lapte călduţ.

Laşi să dospească 20 de minute, acoperind castronul.

După ce a crescut, frămânţi cu laptele ră­mas, 150 g unt, vani­lia şi ouăle, iar când ai terminat de frământat, acoperi din nou şi laşi să crească.

Vasul trebuie să stea la loc călduţ. Amesteci o parte din alunele mărunţite cu caisele tocate fin, cu smântână şi cacaua, având grijă să obţii o compoziţie omogenă, întinzi aluatul cu sucitorul, la fel de gros în toate părţile, pui pe mijloc umplutura, tapetezi tava şi îl aşezi în ea.

Laşi să se coacă 40-45 de minute, apoi scoţi cozonacul, îl ungi cu unt moale şi presari fulgi de cocos prăjiţi.

Cozonac cu alune, cacao si fructe

Cozonac_cu_alune_cacao_si_fructe

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa. Ingrediente: 1 kg făină 300 ml lapte 200 g unt 10 gălbenuşuri 3 albuşuri 20 g drojdie uscată 200 g zahăr 3 linguriţe coajă de lămâie 200 g fructe uscate 1 praf sare 1 ou pentru uns Pentru glazură: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.