Covrigi cu sirop de lamaie

Printeaza

Covrigi cu sirop de lamaie din: faina, sare, iaurt, colorant galben, unt topit, zahar pudra, ulei, zeama de la o lămâie, apa, zahar.

Ingrediente:Covrigi cu sirop de lamaie

  • 450 g făină
  • un praf de sare
  • 300 g iaurt
  • 1 linguriţă colorant galben
  • 1 linguriţă unt topit
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 500 ml ulei

Pentru sirop:

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Amesteci iaurtul cu făina, untul, zahărul pudră, colorantul şi sarea, până obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. Il ţii la rece două ore. Intr-o tigaie pui uleiul şi îl laşi să se încălzească.

Scoţi compoziţia de la frigider şi o pui într-un poş. Când vezi că s-a încins uleiul, începi să faci covrigi, direct în tigaie. Ii laşi să se rumeneas­că frumos pe ambele părţi şi îi scoţi pe o farfurie acoperită cu şervete de bucătărie, li laşi să absoarbă surplusul de ulei.

Pentru sirop, pui zahărul cu apă într-un ibric pe foc şi laşi să fiarfeă până vei obţine un sirop gros ca mierea, iar la final adaugi zeama de lămâie.

După ce surplusul de ulei s-a tras, iei fiecare covrigei şi îl treci prin siropul ră­cit, după care îi poţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.