Covrigi sarati cu cascaval si chimen

Printeaza

Covrigi sarati cu cascaval si chimen din: faina, margarina, oua, smantana, drojdie, lapte, cascaval, chimen, sare.

 

Ingrediente:Covrigi sarati cu cascaval si chimen

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 1 ou + 1 gălbenuş
  • 2-3 linguri smântână
  • drojdie (cât o nucă)
  • 100 ml lapte pentru desfăcut drojdia
  • caşcaval
  • chimen
  • sare

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat gros, format din ingredientele menţionate.

Intinzi o foaie de 5-6 mm grosime şi tai covrigeii cu ajutorul aparatului. îi ungi cu 1 gălbenuş amestecat cu puţină apă.

Deasupra razi caşcaval, presari chimen şi puţină sare. Dai covrigeii la cuptor, până se rumenesc frumos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Covrigei cu stafide si nuci

Covrigi sarati

Covrigi sarati din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, zahar, sare. Ingrediente: 360 g făină 250 g unt 3 ouă 25 g drojdie lapte un cub de zahăr sare   Mod de preparare: Dizolvăm 25 g drojdie în 4 linguri lapte cu un cub de zahăr. Frământăm 360 g faină, cu 250 g unt, 3 albuşuri […]

Covrigi_cu_ghimbir

Covrigi cu ghimbir

Covrigi cu ghimbir din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, oua, smantana, portocale, sirop de ghimbir. Ingrediente: 125 ml lapte 20 g drojdie 25 ml ulei 3 linguri zahăr 2 prize de sare 300 g făină 1 ou 75 g ghimbir confiat 4 linguri coajă rasă de lămâie 1 gălbenuş 200 g smântână dulce 1 lingură […]

 

 

Covrigi cu susan, chimen si sare

Covrigi cu susan, chimen si sare din: făină, untură de porc, sare, ou, drojdie, lapte, smantana. Ingrediente: 400 g făină 150 g untură de porc 1 linguriţă sare 1 gălbenuş 30 g drojdie proaspătă puţin lapte 2-3 linguri smântână Mod de preparare: Pui făina într-un vas, iar untura o freci între palme. Pui sare, un gălbenuş şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.