Covrigi cu cartofi

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina, sare si drojdie.

 

Ingrediente: Covrigi cu cartofi

  • 150 g cartofi fierţi şi raşi
  • 500 g făină
  • 1/4 pachet margarină
  • sare
  • 300 ml apă căldu­ţă
  • drojdie cât o nucă

 

 

Mod de preparare:

Dizolvi droj­dia în apă şi o laşi să creas­că la cald. într-un vas încă­pător amesteci făina cu car­tofii, un vârf de linguriţă de sare şi la urmă adaugi drojdia crescută.

Frămânţi şi încorporezi margarina topi­tă. Trebuie să obţii un aluat omogen, elastic, ce nu se mai lipeşte de mâini, pe care-l laşi la crescut, la loc cald, acoperit.

Formezi apoi din aluat fâşii lungi din care mode­lezi covrigeii. îi mai laşi să crească, îi aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, îi ungi cu un amestec de apă şi făină, razi peste ei caşcaval vegetal (opţional) sau presari mac, susan, nuci, migdale, alune şi-i dai la copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.