Covrigei săraţi cu chimen

Printeaza

O reteta delicioasa de covrigei cu: faina de grau, faina de porumb, praf de copt, sare, margarina, lapte, ou, chimen.

Ingrediente:Covrigei_sarati_cu_chimen

  • 200 g făină de grâu
  • 80 g făină de porumb
  • 10 g praf de copt
  • un vârf de sare
  • 30 g margarina
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • chimen
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Se cern ambele tipuri de făină şi se amestecă cu pra­ful de copt şi sarea.

Se adaugă margarina tăiată bucăţele şi se frământă un aluat moale.

Se lasă deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Se împarte aluatul în 20 de bucăţi Se rulează fiecare porţiune şi se modelează în formă de covrigei.

Se pun covrigeii în tava de copt acoperită cu hârtie termorezistentă. Se ung cu oul bătut şi se presară deasupra chimen şi sare.

Se coc 15 minute, în cuptorul preîncălzit la 190°C.

Covrigei săraţi cu chimen

Covrigei_sarati_cu_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.