Covrigei cu smantana si mac

Printeaza

Covrigei cu smantana si mac din: margarină, ou, sare, zahar, drojdie, apa minerala, smantana, mac sau chimen, faina.

Covrigei_cu_smantana_si_mac

Ingrediente:

  • 1 pachet de margarină
  • 1 ou
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură zahăr
  • 30 g drojdie
  • 200 ml apă minerală
  • 200 ml smântână
  • mac sau chimen
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele, obţinând un aluat mai tare, pe care îl dai la rece pentru 30 de minute. Apoi întinzi coca şi tai covrigei cu ajutorul formelor.

Inainte să îi dai la cuptor, ungi covrigeii cu ou şi presari macul sau chimenul. Dai tava cu covrigeii la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute, apoi scoţi tava, întorci covrigeii pe cealaltă parte şi îi mai laşi 5 minute.

Covrigei cu smantana si mac

Covrigei_cu_smantana_si_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.