Covrigei cu mac

Printeaza

Covrigei cu mac din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, margarina, seminte de mac, sare.

Ingrediente:Covrigei_cu_mac

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 15 g drojdie
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g margarina
  • 2 linguri seminte de mac
  • sare

Mod de preparare:

Dizolvi zaharul in laptele caldut, adaugi drojdia si amesteci bine. Adaugi galbenusurile frecate cu sare si apoi faina, framantand pana se incorporeaza bine toată faina. Adaugi margarina topita si framanti pana se obtine un aluat uniform, elastic.

Lasi la crescut 30-40 de minute, la loc cald. Rupi bucati de aluat, modelezi suluri de grosimea unui deget, din care tai bucati de aproximativ 25 cm. Modelezi covrigi rotunzi, in forma de opt sau in orice forma doresti.

Asezi covrigeii in tava, ii ungi cu albusurile batute usor cu sare, apoi ii presari cu seminte de mac si ii introduci in cuptorul bine incins, pana devin aurii.

Serviti calzi sau reci.

Covrigei cu mac

Covrigei_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.