Cotlete de vitel cu ciuperci si sos

Printeaza

Cotlete de vitel cu ciuperci si sos din: cotlete de vitel, orez, ciuperci de padure, migdale, ulei, unt, nucsoara, smantana, salata verde, sare, piper, curry.

Ingrediente:Cotlete_de_vitel_cu_ciuperci_si_sos

  • 4 cotlete mai mari de vitel
  • 250 g orez
  • 200 g ciuperci de padure
  • 200 g migdale
  • 5 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3 linguri smantana
  • 1 salata verde
  • sare
  • piper
  • curry

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cotletele, condimentati-le cu sare şi piper, suprapuneţi-le şi ţineţi-le la frigider până în momentul prăjini. Puneţi orezul la fiert în 800ml apă cu putină sare. Fierbeţi-l la foc iute 15 minute, cu vasul descoperit, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la loc cald, dai nu pe foc.

Zdrobiţi migdalele şi puneţi-le într-o tigaie cu 3 lingu i ulei şi cu untul. Căliti-le 2-3 minute, nu le lăsaţi să-şi schimbe culoarea, apoi adăugaţi curry şi smântână. Condimentaţi sosul cu sare, nucşoară şi piper şi ţineţi-l la cald până în momentul ser virii.

Prăjiti într-o tigaie mai mare ciupercile, în ulei încins, scoateti-le pe şervetele. Prăjiţi apoi carnea pe ambele părţi, la foc iute. Aşezaţi carnea pe farfurii, pe foi de salată, alături de garnitura de orez. Deasupra bucăţii de carne turnaţi sosul de arahide şi peste acesta aşezaţi ciupercile prăjite.

Cotlete de vitel cu ciuperci si sos

Cotlete_de_vitel_cu_ciuperci_si_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.