Cotlete de porc la cuptor cu crochete de cartofi

Printeaza

Cotlete de porc la cuptor cu crochete de cartofi din: cotlete de porc, usturoi, sare, piper, mazare, ulei, morcovi, cartofi, faina, pesmet, marar, patrunjel.

Ingrediente:Cotlete de porc la cuptor cu crochete de cartofi

Pentru cotlete:

  • 4-5 căţei de usturoi
  • 4 cotlete de porc, fără os
  • sare
  • piper
  • 450 g mazăre
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g morcovi
  • 200 ml supă de legume

Pentru crochete:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură mărar tocat
  • 100 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper, după gust, şi le dai la frigider o oră, ca să se frăgezească. Opăreşti morcovii cu mazărea, 5-10 minute, în apă fierbinte cu sare, apoi le sotezi în puţin ulei.

Scoţi carnea de la frigider, o tai bucăţi şi o cşezi în tavă, cu un strop de ulei. Acoperi cu folie de aluminiu, având grijă să nu atinga carnea, şi dai tava la cuptorul încins.

Dupa 10-15 minute, dai folia la o parte, torni supa de legume şi pui usturoiul feliat. Mai laşi la cuptor 15-20 de minute sau până se înmoaie carnea.

Pentru chiftelele de cartofi, îi speli şi îi fierbi în coajă. Când s-au răcit, îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat carne.

Amesteci cu făina, oul, verdeaţa şi sare, după gust. Formezi bile mici şi le aplatizezi. Le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei.

Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti lângă cotletele de porc, cu garnitură de mazăre şi morcovi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.