Cotlete de miel cu sos avgolemono

Printeaza

O reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper, supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe grătar, acestea capătă un gust fantastic – sosul avgolemono taie din gustul săţios al cărnii. Acest sos delicat se poate servi şi cu legume sau cu alte cărnuri la grătar

Ingrediente:Cotlete de miel cu sos avgolemono

  • 12 cotlete de miel, fiecare de aproximativ 180 g
  • 150 ml de ulei de măsline
  • 75 rnl de oţet de vin roşu
  • 2 linguriţe de oregano uscat
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • sare de mare şi piper negru

Sos avgolemono:

  • 250 ml de supă de pui
  • 3 gălbenuşuri
  • zeama de la 2 lămâi
  • câteva fire de oregano tocate

 

Mod de preparare:

Aranjaţi cotletele de miel într-un singur strat, într-un vas mare, termorezistent. într-un bol, amestecaţi oregano, uleiul de măsline, oţetul de vin, usturoiul, puţină sare şi piper. Turnaţi acest sos marinat peste cotletele de miel, pe ambele părţi. Acoperiţi tava cu folie alimentară şi puneţi-o la frigider la marinat 2-3 ore. Scoateţi-o din frigider cu 30 de minute înainte de a prepara cotletele, pentru a le readuce la temperatura camerei.

Pentru a pregăti sosul avgolemono, fierbeţi supa într-o oală, la foc mic. Cu un tel, bateţi gălbenuşurile într-un bol, până se omogenizează. Adăugaţi zeama de lămâie şi continuaţi să bateţi încă un minut. Turnaţi încet acest amestec în supa caldă. Fiţi atenţi să nu îl ţineţi prea mult pe foc, pentru că sosul se poate închega.

Continuaţi să amestecaţi până când sosul se îngroaşă, căpătând o consistenţă uşor cremoasă. Adăugaţi frunzele de oregano tocate. Luaţi oala de pe foc şi asezonaţi după gust. Turnaţi sosul într-un vas cald de servit; păstraţi-l cald.

Intre timp, preîncălziţi grătarul la foc iute. Scoateţi folia de plastic şi frigeţi cotletele 15-20 de minute, în funcţie de grosimea lor, întorcându-le pe ambele părţi. Dacă vă place carnea în sânge, cotletele trebuie să rămână relativ tari la apăsat.

Serviţi cotletele imediat, cu sos avgolemono şi cu legumele dumneavoastră preferate.

Cotlete de miel cu sos avgolemono

Cotlete de miel cu sos avgolemono

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.